2011. szeptember 13., kedd

Zeruko Diamantwing, Jive II - kisebb "szervízelések"

Ahogy az előző bejegyzésemben említettem, a XIV. Sárkányok napja után és a következő reptetés előtt, mindkét sárkányom kisebb szervíz munkát igényelt.

Az egyzsinóros Eddy-m két kereszt merevítő rúdját elvesztettem és pótolnom kellett, hogy ismét reptethessem. A bambusz rudakat még aznap volt alkalmam kipróbálni és bár stabilan repült a Zeruko, hajlékonyabbak, lágyabbak voltak, mint az eredeti üvegszálas merevítők. Mivel ez az első sárkányom és nagyon sajnáltam, hogy elvesztettem a darabjait, igyekeztem hasonló üvegszálas rudakkal helyettesíteni az elveszetteket. A Reflexshop -ban azonban csak szénszálas rúddal tudtak szolgálni. Kérdésemre elmondták, hogy ez ugyanolyan jó lesz, igazából még túl jó is :) Az 1 méteres szénszálat 1090 Ft-ért vettem, a két kis műanyag kupakot a végére összesen 120 Ft-ért. (Az, hogy újra röpképes az első sárkányom, számomra megfizethetetlen! :)) A boltban még azzal a jó tanáccsal is elláttak, hogy a szénszálat fémfűrésszel, körkörösen vágjam le méretre, mert minden más módszer az anyag törését, végighasadását eredményezheti. A fotón már a két új, méretre vágott merevítő rudat látjátok (feketék) az egyetlen megmaradt eredeti mellett.

Aztán a Jive II -ről is írtam az előző bejegyzésemben, hogy folyton szétesett a levegőben. Mivel 2 év garancia van rá, visszavittem a Reflexshop-ba még a múlt héten. A srácok nem találtak hibát a sárkányon, soha nem vittek vissza ilyen problémával még Jive-ot hozzájuk. Arra tippelnek, hogy valószínű a szárnyél feszítő zsinórokat lazára hagytam, nem eléggé húztam meg. Ez valóban elképzelhető! Összerakták nekem. Valóban sokkal jobban meg van így húzva, mint ahogy azt én tettem. Mondhatni "júzer error" lehet és nem a sárkány hibája.

Sajnos Szentkirályszabadján a Jive II gerinc végéről a súly is leesett és nem találtam meg, így azt is pótolnom kellett. Ebből is tudtak adni a srácok. Ezt már nem egyszerűen a rúd végére kell húznom keresztben, hanem kis műanyag szalaggal (van ennek valami speckó neve :)) lehet ráerősíteni. Nekem még ezzel lazának tűnik, simán le tudom húzni a rúd végéről, úgyhogy pluszban egy gumival is ráerősítettem. Remélem ez így jó lesz és nem fogom többet elhagyni. Kicsit elbizonytalanít a súly asszimetrikus elhelyezkedése, de bízom benne, hogy jó lesz. A súly 400 Ft-ba került, vettem egy tartalékot is.

Hétvégén remélem lesz alkalmam, hogy mindkét sárkányt kipróbáljam. Utána majd beszámolok a tapasztalatokról. :)

És ezúton is köszönet a Reflexshop-os srácoknak a segítőkészségükért, tippjeikért!

2 megjegyzés:

  1. Kíváncsian várom a fejleményeket, hogy sikerül a Jive féle barátkozás! :) Amint látom már biztosra mész egy-két saját megoldással. A speckó neve: kötegelő.:)

    VálaszTörlés
  2. tuning Jive. :)))

    "kötegelő"? a srácok valami "gyors rögzítő" vagy valami ilyesmi névvel illették. :)

    köszi a látogatást és hozzászólást!

    VálaszTörlés